”Den stora kombin” som kom 1999 på bokförlaget Prisma är en modern livsresa iscensatt som ett klassiskt ödesdrama.

Bland recensioner av ”Den stora kombin” kunde man bland annat läsa:
”En stor och viktig bok, trots sitt lilla format, som jag är glad att jag hittat och läst. Den kommer att leva kvar i mig. Länge.”
– Barbro Hedström

”Invävt i berättelsen finns en visshet om att vi skapar våra egna liv; det vi gjort eller underlåtit att göra måste vi bära med oss livet ut. Att ingen eller inget utom vårt eget förlåtande sinnelag kan göra bördan uthärdlig.”
– Monica Brundin

”Sölve Rydells språk präglas av metaforer och lyriska inslag. Hans textflätning är minst sagt konstfärdig. Över språket vilar också något filmiskt, där ibland minnets bilder glider in och ur varandra och tvingar den läsare som vill göra romanen rättvisa till ett långsamt lästempo.”
– Lars Wolf

”Jag måste erkänna att jag efter de första sidorna var nära att lägga ifrån mig boken. Men som väl var stod jag ut och senare kunde jag inte sluta. Det visade sig nämligen att under det här med alla bilarna, under det här med alla de framrusande milen fanns en värme och en känsla som förstärktes av just Sölve Rydells sätt att berätta sin historia, dvs hans skrivarförmåga. Stundtals är han helt lysande, inte minst när det gäller närhet och kärlek.”
– Lars-Erik Larzon

”Det är en man med erfarenhet som skriver. Men det är också en man som på ett mycket skönt och nyfiket sätt vågar använda sig av språket för att utforska de mörkare sidorna i det manliga beteendet. Det är en mycket insiktsfull skildring, en synnerligen levande roman som Sölve Rydell har skrivit.”
– Christer B Jarlås

”Det är ett förunderligt flyt i berättelsens framåtskridande, och historien är allt annat än förutsägbar. Jodå, Rydell är en sjutusan till berättare och jag vill gärna läsa mer av hans kommande romaner.”
– Mikael Askander