Det här är en bok om människor i en liten stad, om dem som synts och hörts, lyckats och misslyckats. Väldigt ofta handlar det om människor som inte gjort sig bemärkta i vanlig mening, i framgång och erkännande. De har gjort sig bemärkta genom att bara finnas, cykla förbi, stå i gathörnen, vara en del av den lilla stadens scenografi, ständigt igenkända. Men sällan är det någon som känner dem, vilka de egentligen var, vad som formade dem och gav dem en plats i tillvaron.

Många av dem berättar jag om i denna bok. Och jag gör det med den kärlek jag känner inför någon som blivit en del av mig själv, min uppväxt och min vardag.

Fästa på papper vill jag skicka berättelsen om dem vidare till framtiden. Märta Ljungberg, Christina Nilsson och Sven Ljungberg klarar nog resan på egen hand, men Mannen utan hals, Prästa-Stina, Silla-Torsten, Tröske-Henning, Tjo, Ågubben, Fröken Hall, Lille-Kalle, Generalen, Edwin Jonsson och Jocke Krycka behöver fästas på papper för att inte glömmas, kanske också sannsagorna om Ulla Sjöö, Truckapojken Rune och Barnvagns-Bengtssons Hitler-Mercedes. Och annat smått och gott av vad som hänt på denna lilla plats i utkanten av världen en stund på jorden.

Och där man också kunde skratta gott. Fast den lilla staden, liksom alla andra små städer och dess människor, levde ett undanskymt liv vid sidan av den stora vägen som drog förbi med tiden.
Därför har jag skrivit denna bok. Fast papper och böcker kanske inte ens finns om hundra år.

”Det är en underbar bok. Man tror att det ska vara en anekdotsamling om människor i Ljungby, vilket skulle vara trevligt nog. Och så kommer man på sig själv med att utbrista: Detta är ju novellkonst av allra yppersta klass. Jag läser samtidigt Tjechov så jag har lite att jämföra med.”Lars Westerberg, ”Kvasten från Lund, i Smålänningen

”För sent TESAGT” gavs ut 2021 av Skapande Ord.


Föreställning

Skratt och tårar när Sölve Rydell berättar historier och sannsagor ur sin bok ”För sent TESAGT” och sjunger tillsammans med Bolmsö Old Stars, Irene ”Piaf” Olofsson och Johanna Roubert.

KULTURHUSET GRAND
Lördag 19 nov 15.00
Lördag 20 nov 15.00
Entré 200:- Förköp på Ica Maxi
Välkomna!


Beställning

Boken finns att köpa i följande butiker i Ljungby:
BAKET
Beauty & Nailart by Emine
Eurosko
Feminett Trikå
Hotel Terraza
Lekia
Lime
Nystrands Ur & Guld
Paparazzi
Salong Skincare

Du kan även beställa boken onlineklicka här!